Spiritual Sapphire for engagement

Spiritual Sapphire for engagement

Sapphire is seen as the guardian of love. When given as a gift it enhances love and tunes your spirits to one another. Also, it has been used to banish envy and jealousy as well as promote fidelity in marriage. Natural sapphire gemstones may be used in various jewelry designs, from engagement rings to earrings.”

“Show me the most damaged parts of your soul, and I will show you how it still shines like gold” – Nikita Gill  

Concept
Uitgangspunt bij het ontwerp voor deze ring was deze prachtige ronde cabochon geslepen Yellowish Green Sapphire uit Thailand tot haar recht te laten komen in een minimalistische ring. Om het spirituele van een ‘engagement’ te symboliseren heb ik gekozen voor een eigentijdse combinatie van de kleuren geel, groen in contrast met roodgoud.
Het ontwerp

Alle aandacht gaat naar de geelgroene natuurlijke saffier die, gevat in een open zetting van geelgoud, getild wordt door de verfijnde vierkant gevormde roodgouden ring. De kracht van het ‘spirituele’ licht vindt doorgang naar de “vena amoris”, de ader van de liefde, die volgens de Grieken loopt van de vierde vinger van de linkerhand, en zou verbinden naar het hart.

Verliefd? … en wil je je geliefde een aanzoek doen met jouw originele engagement-ring?

Ik maak hem met liefde, in zilver of goud, prijzen op aanvraag

Poject name

Spiritual Sapphire for engagement

client

maat werk | prijs op aanvraag | IVjewels 2016

location

atelier

section

Yellowish Green Sapphire Thailand
geel- en roodgoud

product type

ring

delivery method

uniek exemplaar | vergelijkbaar maatwerk in opdracht mogelijk