Eén druppel goud. Geef het dóór!

Omsmelten, hergebruiken en bewerken tot een nieuw sieraad! Het circulair gebruiken van materialen is een mooi duurzaam gegeven. Zo blijft de waarde van het familiegoud in de familie!

Naast mijn liefde voor beeld en interieur heb ik ook een passie voor het ambacht goudsmeden. Het was mijn eerste creatieve opleiding die ik volgde aan de Kunstacademie Maastricht. Op kleine schaal ontwerp en maak ik onder mijn brand IV JEWELS maatwerk unieke sieraden in eigen atelier. Elk sieraad vertelt een eigen verhaal. Een sieraad is een duurzaam item, dat doorgegeven wordt van generatie op generatie, soms in aangepaste vorm óf omgesmolten en omgevormd tot iets nieuws, maar met behoud van de (emotionele) waarde van (voor)ouders. Lees hier meer over mijn werkwijze!

 

Je kunt bij mij terecht voor:
  • Concepting en ontwerp van maatwerk sieraden
  • Vervaardigen van nieuwe handgemaakte sieraden van zilver, goud eventueel in combinatie met edelstenen en/of andere materialen, zoals glas, hout, leer, textiel etc.
  • Vintage sieraden, soms deels vintage/deels nieuw
  • Omsmelting van oude zilveren en gouden sieraden tot hergebruik voor een nieuw ontwerp.
gedenksieraden

WAT ZEGGEN MIJN KLANTEN

“Sinds mijn vader plotseling overleed is er veel verdriet. Je mist de persoon die er altijd voor je was. Om hem te herinneren kwam ik op het idee de oud gouden sieraden van mijn vader om te laten smelten. Voor deze opdracht kwam ik bij Ingrid. Zij begreep direct welke kant ik op wilde en we kwamen samen tot een nieuw ontwerp voor twee ringen. Mijn moeder en ik dragen hem nu iedere dag een beetje bij ons. Een prachtig resultaat.”

 

Aleksandra | Capelle

“'Ik heb iemand heel blij gemaakt. Toen mijn vriendin Saartje ging trouwen wilde ik haar een bijzonder huwelijksgeschenk geven. Iets wat blijvend was en iets wat onze vriendschap symboliseerde. Mijn eerste ontmoeting met Ingrid, raakte me zo diep, dat ik direct besloot dat ik Ingrid de opdracht gaf een uniek sieraad voor Saartje te maken. Wauw, dat was een schot in de roos! Ingrid ontwierp aan de hand van het levensverhaal van Saartje en onze verbintenis een armbandje van zilver en rood goud met zonnesteen, aquamarijn en prehniet, die alle drie iets symboliseerden van ons als persoon of uit ons levenspad. Saartje was emotioneel geraakt met dit persoonlijke cadeau. En ik was ontzettend blij dat ik voor Ingrid als ontwerper en goudsmid gekozen heb. Ze is een aanrader!”

 

Marlieke | Noordwijk

PORTFOLIO