Gedenksieraden, zó mooi

gedenksieraden

Meer en meer kom ik mensen tegen die mooie herinneringen uit het verleden delen. Ontroerende verhalen van dierbaren waarvan ze afscheid hebben genomen. Het kunnen grootouders of ouders zijn die recent zijn overleden. Bij het overlijden worden herinneringen uit het leven van de dierbare opnieuw in gedachten genomen. In gesprek met mijn klanten merk ik dat ze die herinneringen vaak koesteren.

Een sieraad kan helpen deze herinneringen ‘levend’ te houden. Door een maatwerk persoonlijk sieraad te laten ontwerpen, geef je vorm aan jouw gedachten en symboliseert het jouw ‘denken aan’.

Maar ook een trouwring blijft na een scheiding vaak liggen. Deze wordt vaak genegeerd (als deze nog niet is verkocht) terwijl je door omsmelting er een geheel nieuw sieraad van kunt laten maken dat past bij jouw nieuwe situatie. ‘Denken aan’ maakt dan plaats voor ‘een symbool voor nieuw leven’.

Of voeg oude sieraden samen en gedenk een overleden vriend of vriendin. Er zijn zoveel herinneringen om te blijven gedenken. Mooie basis voor een persoonlijke unieke talisman!

In een eerste gesprek deel je jouw verhaal met mij. Voor mij is dat de basis voor een uniek ontwerp. Zo worden jouw herinneringen tastbaar. Je kunt het met je meedragen op momenten dat je dat wilt.

Ook nog  jaren later, een aandenken

Er zijn ook klanten die na jaren eens bekijken welke sieraden ze nu hebben verzameld. Sieraden van familieleden, of sieraden uit een eerder huwelijk. Op elk moment kan het ineens het juiste moment zijn, om de balans op te maken en al die oude herinneringen een nieuw leven in te blazen. Ook in een andere nieuwe vorm blijft het een aandenken.

Oneindig recyclebaar dus heel waardevol

Vaak vergeten we dat die sieraden ook een waarde vertegenwoordigen. Los van de emotionele herinneringen behouden de materialen zoals goud, zilver en edelstenen oneindig hun economische waarde. Het materiaal is oneindig opnieuw om te smelten en om te vormen. Het blijft ook op die manier heel waardevol.

 

IV JEWELS  |  handgemaakte tastbare herinneringen vol symboliek

Wil je eens een vrijblijvend gesprek om tot een persoonlijk gedenksieraad te komen en nu eens iets anders dan de standaard oplossingen? Neem contact op en we gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn.