Werkwijze IV JEWELS

Wat doe jij met die juwelen uit het sieradendoosje van je overleden moeder of oma?

Ik maak er iets nieuws van voor je, met aandacht voor de drager, de functionaliteit, maar vooral ook de diepere betekenis die het sieraad in zich draagt. Is het voor dagelijks gebruik of juist bedoeld als symbool, als ritueel en heeft het emotionele waarde?

Uiteraard krijg je vooraf inzicht in het proces: van ontwerp tot realisatie, maak- en levertijd en kosten.

Het is én blijft het waard!

Duurzaam. Hergebruik. Kwaliteit.

In deze tijd vind ik dat heel belangrijk bij juwelen of sieraden. Ik maak geen wegwerp prullaria van ‘nep’ goud. De sieraden die ik vervaardig hebben een waarde in zich. Soms al omdat ze al van waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan oude sieraden van je ouders, opa en oma die vaak niet meer gedragen worden omdat ze qua vorm of stijl niet meer passen in het huidige tijdsbeeld. Die liggen ergens in een doosje. Zonde! Dus behoud de waarde van het materiaal en de herinneringen, maar laat er iets nieuws van maken dat past bij deze tijdsgeest. En geef het uiteindelijk weer door aan je kinderen en kleinkinderen.

Van oud naar nieuw, of nieuw-nieuw?

Je kunt mij benaderen om de mogelijkheden te bespreken van omsmelting van jouw oude sieraden en het ontwerpen en vervaardigen van een nieuw sieraad. Helemaal gemaakt van nieuw materiaal, goud, zilver. Of eventueel aangevuld met een edelsteen of andere materialen kan natuurlijk ook. Ik maak een persoonlijk ontwerp in overleg met jou. Een ring, bedel, hanger, oorsieraad, armband of broche? You name it!

 

Zinvol ambacht waar ik mensen blij mee maak

Het ambacht edelsmeden heb ik geleerd aan de Kunstacademie Maastricht. Na een tussenpose van vele jaren besloot ik het vak weer op te pakken en mijn vaardigheden weer wat op te frissen. Oefening baart kunst en het uitbreiden van mijn gereedschap-set is orde van de dag. Met de middelen die ik heb maak ik juwelen in zilver, geel en rood goud. In opdracht voor particulieren en voor een eigen collectie. Voorbeelden vind je in mijn webshop. Soms met een prijs, die zijn direct te koop. Ook staan er maatwerk sieraden als ontwerpidee. Je hebt dan de mogelijkheid een offerte aan te vragen voor een dergelijk ontwerp speciaal voor jou gemaakt.  Elk sieraad heeft een eigen maatvoering en gewicht van de gebruikte materialen. Dat bepaalt mede de prijs. Afhankelijk van je budget ontwerp ik op maat!

 

goudsmid atelier