Portret

Fotoshoot portret | zuivere fotografie

“What you see is what you get.” 

Concept

Een portret geeft zeggingskracht. Het vertelt iets over het model. Onderzoekend draai ik met mijn camera om het model heen en probeer ik het karakter van het model ‘te pakken’. Teruggebracht tot de essentie streef ik, zonder digitale beeldbewerking, naar een beeld waarin het model in zijn kracht staat. Zo mooi authentiek, zo sec is de werkelijkheid. 

Licht

Meestal vind een professionele portretshoot in de fotostudio plaats. Ik vind het heerlijk om creatief te spelen met licht. Wars van tradities, zoek ik naar het plaatje dat ik voor ogen heb. En als het natuurlijke licht van een shoot in de buitenlucht precies goed is, laat ik ook die werkelijkheid van het moment gewoon haar werk doen.

Herbert100x100

Herbert | Hoofddorp

“De fotoshoot samen met Ingrid was een zeer aangename ervaring. Ik had nog nooit zo voor een camera gestaan en het voelde ontspannen, ongedwongen, vanzelfsprekend. De rustige professionele manier van werken in combinatie met humor leverde verschillende type foto’s op. Het je ‘thuis’ (op je gemak) laten voelen is iets wat Ingrid van nature in zich heeft. Met veel plezier kijk ik terug op deze fotoshoot. Ik kijk uit naar de volgende. Ingrid, bedankt!”

Portret

fotoshoot

portret

zwartwit | IV 2016

serie

karakter