Blijvende herinnering

Melting Together

“Van oud goud iets nieuws verbonden.”

Concept

Ik werd gevraagd twee oud gouden plaatjes waar heel veel herinnering en emotie in lag om te smelten en het om te vormen tot twee subtiele ringen voor moeder en dochter.

Ik wilde het getal ‘2’ terug laten komen in het ontwerp, aangezien het uitgangspunt vanuit twee individuen kwam (de twee plaatjes) en het uiteindelijke resultaat ook bedoeld was voor twee individuen. Daarbij wilde ik de ‘oude’ verbinding die tussen twee individuen bestond terug laten komen in het nieuwe ontwerp, maar dan zo dat de ‘2’ met elkaar verbonden werden in ‘1’ object, een ring.

Het ontwerp

Na het omsmelten van de twee 14K gouden plaatjes, heb ik het goud omgevormd tot twee afzonderlijke individuele draden. Deze ‘2’ heb ik vervolgens om elkaar heen gedraaid en tot twee vrijwel identieke, subtiele ringen gesmeed.

Moeder en dochter blijven zo, met elkaar ‘in verbinding’, en deel uitmaken van het verleden dat ze nu op een nieuwe eigentijdse manier met zich mee kunnen dragen.

Aleksandra100x100

Aleksandra | Capelle

“Sinds mijn vader plotseling overleed is er veel verdriet. Je mist de persoon die er altijd voor je was. Om hem te herinneren kwam ik op het idee de oud gouden sieraden van mijn vader om te laten smelten. Voor deze opdracht kwam ik bij Ingrid. Zij begreep direct welke kant ik op wilde en we kwamen samen tot een nieuw ontwerp voor twee ringen. Mijn moeder en ik dragen hem nu iedere dag een beetje bij ons. Een prachtig resultaat.”

Project

Melting Together | IVjewels 2016

Client

particulier

Location

atelier

Section

juwelen

Product Type

ring

Delivery Method

in opdracht | 2016