Huis met een ziel

Huis met een ziel

God zit in het detail

Mies van der Rohe 

Concept

Welk gevoel wil je hebben bij een thuis? Als je verliefd bent op een jaren dertig woning dan wil je de ‘feeling’ van die sfeer behouden of zelfs terugbrengen. Hoe mooi is ‘t om de woning compleet te strippen, met respect voor de originele details die toen nog vaak ambachtelijk gemaakt werden? Het vraagt liefde van de bewoners en de interieurdesigner voor elk detail en een oog voor schoonheid om nieuw strak design zo te combineren dat het een authentiek interieur wordt. Een thuis met een ziel…

Het ontwerp

Het totale project omvat renovatie van drie levels en de tuin van een 30-jarenwoning. De wensen waren alle ‘ballast’ die er in de loop der jaren bij verbouwingen aan toegevoegd werd eruit te halen, de nog aanwezige oude details zoveel mogelijk te behouden, te restaureren, of in oude stijl nieuw terug te brengen.

Zo werd de ensuite opnieuw ontworpen met glas in lood in Amsterdamse Stijl, passend bij de originele maatvoeringen van de nog aanwezige paneeldeuren in het huis. Werd er een openhaard in oude stijl ingebracht en werd de tussenmuur gesloopt om een luxe open keuken met semi kookeiland te verbinden met de eetkamer. In achtergevel werd gekozen voor de authentieke dubbele openslaande deuren naar de achterliggende tuin. Alle hardhouten kozijnen werden voorzien van met prachtige subtiele details.

Het lichtplan was bij het ontwerp van de functies in alle ruimtes het belangrijkste aandachtspunt. Er is gekozen voor basale, duurzame materialen zoals eikenhout, chroom, glas en ook de kleuren bleven in een stoer palet, waardoor alle lagen met elkaar verbonden werden.

“Licht, ruimte, oud en nieuw ademen hier de sfeer.”

Het filmpje laat zien hoe de oude situatie plaats maakte voor een huis met een ziel.

Project Woning PP05

interieurontwerp 30-jaren woning | IVstyling 2008

client

particulier

location

Voorburg

product type

interieurontwerp, styling & fotografie

delivery method

interieurontwerp, advies en bouwbegeleiding | interieurstyling & fotografie

Archieven